pár konstrukcí k inspiraci

Při brouzdání na webu jsem narazil na pár pěkných konstrukcí reproduktorů.

http://diyaudioprojects.com/Speakers/Fostex-FX120-ML-TQWT/ skoro metr vysoká bedýnka s 5″ Fostexem. Zaujala mě zejména zatěžovacími prvky.

http://www.humblehomemadehifi.com/Solo206.html taky pěkná konstrukce pro 8″ reproduktor (v tomto případě opět Fostex). Připomíná mi konstrukci Lowther Acousta. http://www.humblehomemadehifi.com/na těchto stránkách je jich víc, ale většina je na více reproduktorů.

http://www.plasmatweeter.de/jericho.htm zase jeden 8″ Fostex. Zas mi to připomíná Acoustu, ale má rovné čelo.

http://1.bp.blogspot.com/_NVQujPOPx2c/S6a6EtGm_EI/AAAAAAAAOLU/_CaDFW1pEgQ/s1600-h/ho-2.jpg moje velmi oblíbená rohová konstrukce. Původně jsem chtěl sestavovat právě něco takového, ale není to moc pohodlné na umisťování do pokoje (do bytu). Nemáme ani jeden roh volný (radiátory, dveře, okna a podobné překážky).

https://mywebspace.wisc.edu/jstalnak/web/VoightPipeSpeakers/ krásné horny.

http://fullrangedriver.com/singledriver/DIY.html no tady je hromada nápadů, ale u některých mi chybí obrázky a taky většina ještě přidává tweeter.

http://www.supravox.fr/anglais/kits.htm#Tqwt tady jsem taky původně hledal inspiraci pro své bedny, ale nakonec jsem použil plány dodané k reproduktoru. Zajímavé jsou hlavně open baffles. Nesetkávám se s tím poprvé, ale zajímalo by mě, jak to hraje. A jak se na to práší (poznamenává Alča).