Gramofon tesla NC470

Tak už máme gramofon nějakou dobu a myslím, že se dá napsat pár postřehů…Gramofon funguje dobře, trochu zlobí zvedáček raménka. Aby pěkně zvedal přenosku a zajišťoval plynulé dosednutí, je potřeba ho asi tak jednou týdně seřídit. Rozlišení přenosky je úplně jinde než piezo. přenoska z NZC130. Najednou jde slyšet, jak je deska špinavá a poškrábaná.

Nejvíce by se mi líbilo provedení verze Lenco (ve dřevě), ale i s verzí Tesla jsem spokojený. Ploché raménko NAD se mi nějak nelíbí. Ale to jsou detaily.

Co mě překvapilo, je přenos vibrací. Dokud jsem neslyšel na vlastní uši, nevěřil bych, že to jde tak slyšet. Stačí zesilovač trochu vybudit (pro tišší nahrávky) a na pozadí se začne ozývat vrčení. Nejde slyšet moc, ale když se na něj člověk zaměří, můze to sledovat. Otáčky motoru nekolísají, náběh je rychlý. Talíř by mohl být těžší a vypadat trochu více hi-fi. Přemýšlel jsem nad lepší přenoskou, ale mám obavu, že když to přepísknu, bude přenoska akorát zdůrazňovat vibrace. A pak by to chtělo lepší raménko… A to už člověk rovnou může řešit jiný gramofon.

Gramofon celkově hodnotím jako slušný. Až na ty vibrace. Pokud se podaří odstranit, posune se rozhodně výše.