Kytarový zesilovač podle AX84

Před nějakým časem si sestra koupila elektrickou kytaru a já jsem slíbil, že pro ni vyrobím takové malé jednoduché kytarové kombo. Chtěl jsem si ověřit jak se pracuje s elektronkami a nasbírat zkušenosti do eventuální další práce. Volba padla na (doufám) ověřený zesilovač projektu AX84.Taky jsem si říkal, že se zkusím dostat na nějakou rozumnou cenu. Když jsem koukal po obchodech, kolik stojí nové kombo, elektronkové, vytyčil jsem si jako cíl nepřesáhnout cenu 3000,-

Reprák jsem koupil v akci na kytary.cz, 12″ celestion za cca 800,-

Trafa z druhé ruky za 350,- obě.

Elektronky jsou nové za 450,- obě.

To je výčet těch důležitějších součástek. Samozřejmě bižuterie kolem taky stála pár korun, jednotkově sice zanedbatelně, ale dohromady to může být tak pět stovek. Aź to bude hotové, určitě sečtu, protože jsem sám hodně zvědavý.

Schéma ax84 jsem dodržel, nedělal jsem žádné úpravy, jen jsem součástky umístil na desku plošného spoje, správné kombo je montované na věžkz, nebo alespoň pájecí lišty, ale mi se tak nějak trochu více líbil plošný spoj. Uvidíme, možná příště budu už dělat na lišty (věžky se u nás špatně shánějí a dovoz je drahá sranda, za takovou prkotinu).

Zatím mám napájenou desku, do oživování se pustím, až budu mít šasi (staví bratránek), nemám žádné provizorní, na kterém by se daly umístit a alespoň trochu upevnit elektronky a trafa.

Na konec tedy alespoň malá ochutnávka v podobě fotek plošného spoje :)

Pohled na stranu součástek


Pohled na stranu spojů